Duur van het Opleidingstraject

 

De opleiding 'Klantcontact Medewerker' bestaat uit de volgende onderdelen:

 

         1 kick-off module (instructie en motivatie) gecombineerd klassikaal/on-line. Duur: 4 uur

         17 webmodules, elk opgesplitst in 8 deelmodules van een half uur

         6 face-to-face sessies van 4 uur

         1 klassikale examentraining (indien nodig)

         werkopdrachten voortvloeiende uit modules

 

Alle deelmodules via het web kunnen in een half uur geleerd worden. Dit betreft een gemiddelde opleidingstijd (richttijd). Deelnemers kunnen hier desgewenst meer of minder tijd aan besteden afhankelijk van de leerstijl en het leertempo.

 

De cursist kan in zijn eigen tempo leren. Afhankelijk van zijn POP (Persoonlijk Ontwikkelings Plan) worden er meer of minder modules doorlopen. De richttijden zijn:

 

         100 uur: via leerprogramma blended learning (zonder herhalingen en / of refreshments)

         15 - 20 uur: verwerking praktijkopdrachten (on the job)

         280 - 380 uur: werk- en toepassingservaring

 

Omwille van een optimale spreiding wordt uitgegaan van een cursustijd van 1 jaar. Op die manier komen de leerstof en de praktijkoefeningen, ondersteund door praktijkopdrachten, goed tot hun recht. Een deelnemer kan starten wanneer hij dat wil. Een deelnemer kan ook een ander tijdpad kiezen, want de afsluiting tot certificering is flexibel (internet en online). Er hoeft slechts rekening te worden gehouden met de planning van de toetsende instantie en de wensen van de werkgever.

 

Tijdens het jaar kunnen deelnemers ingeroosterd worden tijdens downtime in eenheden van half uur (volgens Gartner de beste tijd om een complete leercurve voor een leerdoel te doorlopen). Het half uur is ook de roostereenheid waarmee in de branche wordt gepland. Verletkosten kunnen in dat geval vermeden worden.  Deelnemers kunnen vanaf elke plek en op ieder moment leren. De webmodules kunnen binnen het opleidingsjaar zoveel herhaald worden door de deelnemer als hij nodig vindt.