De Face-to-Face Modules van Learning2Match.com

 

Philipse levert de opleidingsinhoud met de didactiek DANCE® aan het internet opleidingsplatform www.Learning2Match.com voor deze opleiding. Daarnaast verzorgen de professionele trainers van Philipse de face-to-face opleidingen van dit opleidingsprogramma.

Philipse: trendsetter in klantcontact centers

Met bijna twintig jaar specialistische ervaring biedt Philipse het hoogste expertiseniveau op het gebied van implementatie en ondersteuning van multimedia contact centers. Philipse staat bekend om haar filosofie en didactiek DANCE®, die in de contact center branche de standaard vormt voor het afhandelen van rendementvolle klantcontacten. Philipse ondersteunt mens en organisatie in de contact center branche op alle niveaus. Philipse wordt al bijna 20 jaar gezien als dé expert in klantcontact centers.

Wat is het onderscheidend vermogen van Philipse Opleiding en Advies?

·

Philipse biedt middels het toepassen van DANCE® het beste beklijf-rendement op opleidingen.

·

Geen trainer/coaches zonder gedegen- en actuele- callcenter ervaring!

·

Perfect voorbereide korte trainingssessies afgewisseld met coaching on the job zorgen voor direct meetbaar resultaat tegen duidelijk minder investering.

·

Geen verbasterde face-to-face methoden! Het specifiek op (tele)communicatie (telefoon & internet) toegerust didactisch model DANCE® is revolutionair in acceptatie door de cursist en blijvend resultaat.

·

Philipse stelt u in staat door het toepassen van DANCE® om het hoogste percentage tevreden klanten en deelnemers te hebben.

·

Philipse maakt het rendement van haar opleidingen en advies meetbaar en inzichtelijk.

·

Philipse introduceert als innovatieve partner nieuwe vormen van opleiden, die sneller inzetbaar zijn en minder investering vragen (Blended Learning via Learning2Match.com).

·

Philipse kan uw bedrijfscultuur veranderen van reactief naar pro-actief en van product-denken naar klantgericht denken door het invoeren van DANCE® in uw organisatie: DANCE® your Business!


Kortom: de toegevoegde waarde van Philipse is altijd meetbaar, laat u meer rendement uit uw klantcontacten halen en wordt hierdoor door haar klanten gezien als de trendsetter in klantcontact centers.

Bezoek www.philipse.net

 

 

Klik hier voor Het Learning Management Systeem Docent®