Het Learning Management Systeem Docent®  (1 van 2)

 

Voor de e-learning omgeving wordt gebruik gemaakt van het Learning Management Systeem (LMS) Docent®. Docent® is een van de top-aanbieders op het gebied van e-learning. Deze Docent® e-learning omgeving is ingericht en wordt beheerd door Syntegra®.

 

Een LMS is een softwaresysteem dat de administratie van cursisten automatiseert en een organisatie in staat stelt om het cursusaanbod electronisch te managen. Het systeem registreert de gebruikers, biedt de mogelijkheden om de cursussen in een catalogus op te zoeken en registreert gegevens van cursisten. Het levert ook meerdere vormen van managementrapportage, waardoor u real-time inzicht krijgt in de performance van de trainingen en u op de voortgang en competenties van uw medewerkers kunt sturen.

 

Tevens biedt een LMS de mogelijkheid om de administratie van zowel online als van klassikale cursussen, als ook van andere onderwijsprocessen te voeren. Dit leidt doorgaans tot aanzienlijke kostenbesparingen op het gebied van de cursisten- en trainingsadministratie. Een LMS is doorgaans zeer flexibel ingericht. Dit houdt in dat meerdere leveranciers informatie aan het systeem kunnen toevoegen en onttrekken.

 

 

Vervolg